ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αποτοξίνωση. Τι είναι?
Μοιράσου το!
Η διατροφική αποτοξίνωση θα βοηθήσει την φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού αποφορτίζοντας το σώμα μας από περιττά μεταβολικά παραπροϊόντα και τις τοξίνες. Μέσω αυτής της οδού ενισχύονται όλες οι μεταβολικές λειτουργίες. Επίσης θα δράσει καταλυτικά στον μεταβολισμό του λίπους. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% περίπου από νερό. Όλες οι τροφές που καταναλώνονται εκφράζονται χημικά από το ph εσωτερικά του οργανισμού. Όξινες είναι αυτές που αυξάνουν την οξύτητα και αλκαλικές αυτές που το μειώνουν. Η αυξημένη συγκέντρωση τοξινών στο σώμα επιφέρει και αυξημένη οξύτητα.
Αυξημένη οξύτητα, δηλαδή χαμηλό ph
Οι συνέπειες από υψηλά επίπεδα οξύτητας εσωτερικά στον οργανισμό δεν είναι λίγες. Μεταξύ αυτών οι πιο σημαντικές είναι:
- Μεταβολικές δυσλειτουργίες
- Πρόωρη γήρανση
- Προβλήματα υγείας
- Αύξηση σωματικού λίπους
Εξουδετέρωση
Το ρόλο της αποβολής των τοξινών παίζουν το ήπαρ, οι πνεύμονες, το έντερο και το δέρμα.
Τρόφιμα - Ph
Η οξύτητα που προσδίδουν τα τρόφιμα στο σώμα δεν προσδιορίζεται από την γεύση. Για παράδειγμα η ζάχαρη αφήνει όξινα κατάλοιπα και το λεμόνι αλκαλικά. Οι παρακάτω παράγοντες είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τα τρόφιμα ως όξινα ή αλκαλικά.
- Τρόφιμα με χημικά πρόσθετα ή υπολείμματα φυτοφαρμάκων έχουν όξινο ph
- Τα βιολογικά είναι πιο αλκαλικά από τα συμβατικά
- Τροφές με λιγότερη επεξεργασία είναι πιο αλκαλικές
- Τα ώριμα φρούτα είναι πιο αλκαλικά από τα άγουρα
- Τηγάνισμα ή οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την οξύτητα
- Η προσθήκη ζάχαρης αυξάνει την οξύτητα
Όξινες Τροφές
Αλλαντικά, κόκκινο κρέας, καπνιστά, αναψυκτικά, ζάχαρη, γλυκαντικά, εντόσθια, παστά, καραμέλες, μπισκότα, καφές, κοτόπουλο, μαρμελάδες, ξίδι, αλκοόλ, παγωτά, έτοιμες σάλτσες, σοκολάτα, τυριά, ψωμί, αρτοσκευάσματα.
Αλκαλικές τροφές
Ακτινίδια, αντίδια, λεμόνι, μαϊντανός, σπαράγγια, σταφίδες, σταφύλια, ξερά σύκα, χυμοί λαχανικών, χυμοί φρούτων χωρίς ζάχαρη, αρακάς, βερίκοκα, πατάτες, καλαμπόκι, καρότα, κουνουπίδι, λάχανο, μανταρίνια, μαρούλι, μήλα, μπανάνες, μπρόκολο, παντζάρια, πιπεριές, πορτοκάλια, σπανάκι, φασολάκια, φράουλες.
Συμβουλές
- Χρησιμοποιείστε με μέτρο τις όξινες τροφές
- Αποφύγετε το μαγείρεμα όσο μπορείτε
- Χρησιμοποιείστε λεμόνι, σκόρδο, βότανα
- Τελευταίο γεύμα μέχρι τις 21:30
- Καταναλώστε αρκετό νερό
Καλό θα είναι γενικότερα για την υγεία του οργανισμού να ακολουθούνται διατροφικές συνήθειες που δεν θα φορτίζουν μεταβολικά τον οργανισμό. Αυτό θα δρα βραχυπρόθεσμα με την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού καθημερινά δίνοντας σας αίσθηση ευεξίας. Μακροπρόθεσμα λειτουργούν προληπτικά για την ελάττωση των πιθανοτήτων εμφάνιση παθήσεων που επιβαρύνονται από ένα διατροφικό προφίλ με όχι καλές συνήθειες. Ο πιο σημαντικός παράγοντας από όλους είναι η κατανάλωση του νερού το οποίο θα βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μεταβολικά αλλά και θα δώσει την δυνατότητα αποβολής των μεταβολικών παραπροϊόντων που μεταφέρονται με το νερό.